Идеи

Обновяваме кухнята без ремонт в 4 стъпки

Съдове за кухня

Ако не сте доволни от процеса на готвене и обядът или вечерята не са приятни, вашата кухня очевидно се нуждае от надграждане. Опитайте нашите прости съвети и един скучен интериор отново ще намери всички шансове да се превърне в сърцето на къщата.

Първа стъпка: прибори за хранене

Дори и най-непретенциозните ястия ще изглеждат ефектно и апетитно на красиви чинии. Ето защо, първото нещо, което трябва да направите бързо и лесно, за да обновите кухнята си, е да получите нови чинии, чаши и стилни прибори за хранене. Повярвайте ни, ежедневната семейна вечеря, поднесена с красиви ястия, ще достави естетическо удоволствие и ще ви развесели.

Стъпка втора: текстил

Текстилът може да се превърне в достойна декорация на кухненския интериор: покривка, завеси и дори кърпи. Важно е да се помисли върху цветовата схема на кухненския текстил, въз основа на стилистичния дизайн на кухнята. Цветове като – бежов, шам-фъстък, светло сиви и розови нюанси са подходящи за класика. Кухня в стил Прованс не е пълна без клетка, ивица или малък флорален принт. Една обикновена ленена покривка ще бъде подходяща в таванско помещение или селски стил. Освен това покривката отново е на мода. Съветваме ви да изберете импрегнирана със специален водоотблъскващ състав, така няма да се страхувате от неудобни движения на масата: не абсорбира течност или масло.

съдове и прибори за кухня

Стъпка трета: отворете хранилището

Ако в кухнята ви има стилни тенджери или текстурирани чугунени тигани, не ги скривайте в затворено чекмедже. На помощ идват отворени и леки стелажи за съхранение или шарнирни метални рафтове. Тиганите могат да бъдат окачени и покрай стената близо до плота или над плота на кухненски остров. За това има специални релси и куки. Но не забравяйте, че за да държите кухненските си прибори на видно място, те трябва да са безупречно чисти и добре поддържани.

Четвърта стъпка: домакински уреди

Модерните домакински уреди също могат да служат като декор. Например, някои модели кафе машини или чайници изглеждат много хубаво. Опитайте да замените обикновената си електрическа кана с оживен ретро модел и кухнята ви незабавно ще се промени. И за да не изглеждат новите домакински уреди самотни и чужди, си струва да вземете стилни аксесоари за тях: машина за капучино, кана за мляко, контейнери за съхранение на капсули кафе, зърна или филтри.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *