Показване на 1–24 от 55 резултата

Покажи 9 24 36

KYOCERA


Остриетата на ножовете и приборите, които предлага KYOCERA FINECERAMICS Gmbh са произведени от специално създаден керамичен материал, съдържащ цирконий.
В сравнение с конвенционалните ножове, изработени от стомана те имат революционни характеристики – по-твърди са от всички съществуващи режещи инструменти, с изключение на диамантените, а материалът, от който са направени, е много по-лек от стоманата.
Освен това те се износват много по-трудно и запазват остротата си значително по-дълго време, отколкото остриетата на други ножове и прибори от висок клас.
С керамичен нож всички видове храни се разрязват без усилие, а изключително гладката им повърхност ги прави по-хигиенични и допринася за по-лесното им почистване.

Добре е известно, че керамиката е материал, който не корозира и е устойчив на киселини и основи, което допълнително удължава живота на ножовете и същевременно изключва вероятността за промяна вкуса на приготвената храна.
Предимствата на ножовете и приборите от керамика не се изчерпват само от това – превъзходните им качества позволяват на техните щастливи собственици да ги почистват и мият използвайки миялни машини. Разбира се за работа с такъв тип ножове и прибори, както и за тяхната поддръжка, също има някои изисквания и препоръки на производителя, които ползвателите следва да спазват.
Най-основното и важно изискване в остриетата е да не се подлагат на огъване, а процеса на рязане да се осъществява върху дъска от дърво или пластмаса.