Показване на 1–24 от 317 резултата

Покажи 9 24 36

EMILE HENRY


Историята на компанията започва в далечната 1850г. в Маркини, малък град в провинция Бургундия, Франция, където Жак Анри открива света на керамиката в малка работилница. Кани, терини и супници оживявали в неговите ръце и в продължение на няколко години, успял да създаде работен екип от около двадесет човека.
От младия грънчар Жак Хенри през 1850г. до Емил и след това Жан-Батист Хенри, шест поколения са си предавали щафетата от баща на син, всеки воден от две страсти: керамика и домашно приготвена храна.
Днес компанията е с утвърдена световна репутация в производството на най-качествените керамични съдове за готвене от бургундска глина, използвайки патентован и най-съвременен производствен процес. Бургундската глина равномерно и бавно разпределя топлината и ястията приготвени в тези съдове са изключително  здравословни и вкусни.
Съдовете на Emile Henry са силно устойчиви на надрасквания, пукнатини и температурни разлики. Те имат ярък дизайн и безупречни форми, което ги прави и прекрасна декорация и за най-изящната маса.