Съвети

Умното и просто готвене изисква подходящите съдове за готвене.

чугунена тенджера | be4home.com

Вместо да купувате всичко на първия ден, можете бавно да съберете запас от най-важното, което ще улесни живота ви много. Наличието на най-важните съдове за готвене в шкафа ви ще улесни живота ви толкова много. Всъщност най-основните съдове са всичко, от което се нуждаете, за да започнете да готвите вкусни ястия. За да ви помогнем да разберете точно с какви съдове да започнете, създадохме за вас контролен списък за кухненски принадлежности. Този списък описва употребите на 9 основни съда за готвене и е идеален за начинаещи готвачи или готвачи с ограничен бюджет.

С тези съдове ще можете да готвите почти всичко в кухнята!

Комплект индукционни съдове | be4home.com

Съдове за готвене:

1. Незалепващ тиган

Всяко домакинство се нуждае от незалепващ тиган за закуска, тъй като яйцата и палачинките се правят най-добре на незалепваща повърхност. Това е и супер универсален тиган, който може да се използва за печене на месо, сотиране на зеленчуци и приготвяне на сосове. Само внимавайте с използването на неабразивни инструменти на повърхността!

Закупуването на комплект от две части ви позволява да имате два размера наоколо и дава възможност да готвите две неща едновременно.

2. Тенджера

Тенджера е идеална, когато трябва да сготвите нещо с течности, като вряща паста и зеленчуци или задушени сосове и боб. Тенджера с 4 литра е лесна за маневриране и боравене и е чудесна, независимо дали готвите за 1 или 4 човека.

3. Стъклени съдове за печени ястия

Стъклените съдове за печене са идеални за печене на неща като запеканки и енчилада във фурната. Тъй като са безопасни за микровълнова печка, 8-инчов размер може да се побере в микровълнова фурна за времето, в което трябва да приготвите предварително зеленчуци за бързия метод за готвене в микровълнова печка или соте или дори да готвите напълно зеленчуци, когато фурната и печката ви са заети.

4. НОЖОВЕ

Ако готвите, ще използвате нож. Ако имате само пари и място за един нож, вземете готварски нож. Ще използвате този нож за 90% от вашата храна, така че купете хубав и се погрижете за него. Силно препоръчваме обаче да си вземете назъбен нож и нож за почистване, тъй като те служат за различни цели – назъбените ножове ви позволяват да пресичате домати и хляб с лекота, а ножовете за почистване са чудесни за по-малки и по-деликатни задачи, когато голям нож просто не го отрязва.

5. Измервателни чаши

Измервателните чаши са от решаващо значение. Обичаме да държим комплект от 4 части за измерване на изсушени съставки и малки количества течност. Стъклена мерителна чаша от 1 литър прави измерването на течности много по-удобно и ефективно, а също така можете да правите сосове и винегрети направо вътре и след това просто да го излеете във всичко, което готвите.

6. ДЪРВЕНИ ЛЪЖИЦИ

Дървените лъжици не са абразивни върху вашите повърхности за готвене и ще продължат вечно. Просто не ги поставяйте в съдомиялната машина! Изберете комплект, който има разнообразие от дървени лъжици, като този комплект от 6 части, за да можете да го използвате за различни видове готвене.

7. Белачка

Когато подготвяте кухнята си, искате да сте сигурни, че разполагате с добра, остра белачка, за да премахнете обелките от зеленчуци или да направите зеленчукови панделки.

8. Щипки

Щипките са като удължените ви ръце и са супер полезни в кухнята! Те не само се използват за обръщане на големи парчета храна, но и спомагат за придвижването на съставките в тиган или върху тиган, без риск от изгаряне.

9. Дъска за рязане

Добрата, захващаща дъска за рязане ще предпази пръстите ви по време на цялата ви подготвителна работа. Препоръчваме да имате няколко дъски за рязане, като този комплект пластмасови дъски за рязане, за да подготвите различни съставки и да предотвратите кръстосано замърсяване. Пластмасовите дъски могат да се поставят в съдомиялната машина за пълна дезинфекция.

Back to list

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *