ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА


Право за връщане/замяна на поръчани продукти

Вие имате право да върнете/замените поръчани продукти в 14 дневен срок от получаването им.

За целта може да използвате формуляра за връщане и да го изпратете на be4home.com@gmail.com, с което ни уведомявате за това Ваше право. Може също така и да ни уведомите на нашата електронна поща, като напишете съобщение в свободен текст за Вашето решение да се възползвате от правото на връщане на поръчани продукти. Ние ще Ви отговорим със съобщение за потвърждаване на получаване на формуляра за връщане или съобщението Ви.

Формулярът за връщане може да изтеглите от тук: Приложение 1

Условия за връщане на поръчани продукти

Задължително условие е продуктите, които ни изпращате да са:

  • в първоначалния им търговски вид;
  • без механични повреди;
  • в оригиналната си опаковка;
  • да не са използвани.

В този случай разходите по връщане са за Ваша сметка. При неизпълнение на тези условия, Be4home си запазва правото да не приеме върнатата стока и съответно да не възстанови направените разходи при закупуването на продутите.

Ние поемаме транспортните разходи само в случаите на несъответствие или производствен дефект.

В случай на производствен дефект, имате право да се откажете от поръчката (в 14 дневен срок), или да поискате замяна. Разходите по доставката са за наша сметка. В момента на връщането на стоката се изготвя (в два еднообразни екземпляра) констативен протокол, в който се описва състоянието на стоката и нейната опаковка.

Рекламация на продукти

Имате право на рекламация на всяка стока, която не отговаря на поръчаната от вас. Може да я откажете още при получаването. При несъответствие, моля свържете се с нас по телефона. Ще проверим несъответствието по наименованието на продукта в заявката и наименованието на продукта, който сте получили. При потвърждаване на грешката ще заменим стоката, като доставката е за наша сметка. При връщането на продуктите в случаи на рекламация задължително приложете и документите, на които се основава претенцията – бележка за наложен платеж или фактура.

На рекламация не подлежат стоки, за които клиента е бил предварително предупреден за несъответствие, както и за стоки, за които не са спазени условията на експлоатация посочени на опаковката от производителя.

Няма право на рекламация лице, което се явява трета страна при получаването на пратката и не е основния платец по нея. 

В случай на видим дефект или несъответствие на стоката, в момента на получаването, третата страна може да я откаже или да я вземе на своя отговорност. В случай, че приеме такава пратка и не предяви своите претенции пред куриера клиентът губи правото си на рекламация.

Възстановяване на суми

Възстановяването на сумите се извършва по банков път, по посочена от Вас банкова сметка. След приемане и преглед на върнатата стока, ще получите парите си обратно, в 14 дневен срок от датата на получаване на пратката при нас.

Адрес за връщане на продукти

Задължително условие при връщане на продукт с куриер:

  • Заявете пратката да е с опция за ПРЕГЛЕД;
  • Изпратете пратката БЕЗ наложен платеж;

Адреса за връщане e:

гр. София 1000, ул. Филип Кутев 137 – склад Cook & Home (за Калида Хоум ЕООД)