Съвети

Джаджи за салата

кухненски прибори за салата | be4home.com

Кое е най-витаминозно и полезно? Разбира се, салатата. Днес се готвим да готвим всякакви салати, тоест оборудваме се с необходимите инструменти. Това ще помогне не само за бързо и красиво нарязване на съставките, но и за приготвяне на ястието без загуба – по отношение на храна и време.

И така, ето предложения от нас списък с кухненски прибори за салата:

  • Белачка. Това са основните помощници в салатните въпроси, те ще ви помогнат да обелите картофи, моркови, цвекло, краставици, тиквички и много други. За разлика от обикновения нож, белачката за зеленчуци е много по-безопасна и лесна за работа – дори и за начинаещ готвач. Позволява ви да почиствате зеленчуците бързо, удобно и по най-малкоотпадъчния начин.
  • Комплект ножове. И така, зеленчуците са обелени и готови да легнат под ножа в името на вкуса, свежестта и нашето удоволствие. Затова ние подготвяме за тях ножове, които могат да режат, кълцат, кълцат. Подходящ не само за зеленчуци, но и за много други кухненски задачи. Предлага се в стилна и удобна дървена поставка – красиво, безопасно, удобно!
  • Дъска за рязане. Ножовете са готови, нямат търпение да започнат да танцуват, а за това се нуждаете от надежден дансинг – добра дъска за рязане. Здрави, издръжливи, а също и екологични – вредят по-малко на околната среда. Дъската има специална форма, благодарение на която е удобно да изсипете зеленчуци в купа за салата, а не парче между другото! А от обратната страна дъската може да служи като поднос за сервиране. Но ако ви липсва пластмасов помощник, тогава обърнете внимание на дъските за рязане от пластмаса. Изберете от големи, малки и средни дъски.
  • Рендета. Рендето ще ви помогне да получите чисти резени моркови и цвекло в салата, да добавите пикантни нотки на сирене или да ви помогне да получите жар, с който вашите салати и дресинги ще придобият специални нюанси на вкус и аромат, които само цитрусовата кора може да добави. Острото острие от неръждаема стомана ви помага да настъргвате храна бързо и лесно. Удобен защитен капак гарантира дълъг живот на продукта и безопасно съхранение. Неплъзгаща се основа за стабилност и лесна употреба. Меката неплъзгаща се дръжка ви позволява удобно и безопасно да държите продукта по време на работа. По избор: едро ренде, нарязани и за сирене.
  • Дървени лъжици за салата. Специални лъжици с продълговата форма от бук ще ви помогнат да представите вашата салата в най-добра светлина. И те са много екологични, лесни за почистване и ще паснат на всяка купа за салата. Да не говорим, че реденето на салата с такива стилни лъжици е удоволствие! Дългите елегантни дръжки ви позволяват удобно да смесите и подредите салатата, като я вземете от дъното на купата за салата – удобно и спретнато. Дървените лъжици не надраскат повърхността на керамични съдове, стъклени съдове и съдове с незалепващо покритие.

Е, последният щрих, без който една салата не може да бъде салата, е дресинг. Домашно приготвеният дресинг е безспорно по-вкусен от купения в магазина.  Отнема само няколко минути и няколко подходящи инструмента, за да направите свой собствен дресинг. Ето ги и тях:

  • Ръчна сокоизтисквачка. Почти всички дресинги задължително включват лимонов сок или други цитрусови плодове. Най-добрият вариант е такава малка сокоизстисквачка за цитрусови плодове. Бързо и до последна капка.
  • Преса за чесън. Чесънът в салата е аромат, пикантност, пикантност. Освен ако, разбира се, не го поставите там изцяло с карамфил – тази техника е добра само за пилаф. А за салата е по-добре да го накълцате и за това се нуждаем от преса.
  • Ножици за зеленина. С едно движение на ръката палава връзка зеленолистни се превръща в … спретнато нарязани зеленчуци. А това е вашата помощна зелена ножица с пет остриета. Лесно се нарязва направо в купа за салата. Лесно за почистване – между остриетата има специален инструмент за почистване.

Изглежда, че това е всичко. Можете и повече, но този минимален комплект е напълно достатъчен, за да сте сигурни, че всичко в кухнята ви е наред, сгъваемо и… на салата!

Back to list

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *