Други

Керамичен съд за печене видове, употреба, грижи

керамични съдове | be4home.com

Керамичните съдове са едни от най-добрите за печене и печене. По отношение на качеството на тестото керамиката не отстъпва на традиционните метални палети, а по отношение на безопасността за здравето няма равни. Производителите на кухненски прибори го ценят заради пластичността и лекотата на обработка. Купувачи – за екологичен състав и разнообразие от дизайни. В тази статия всичко, което трябва да знаете за керамичните съдове за печене.

Ролята на керамиката в кухнята

Керамичният съд е универсален избор. В чайници се варят любимите чайове – зелен, черен, червен, бял, жълт, подвързан. Чаши за сервиране на кафе, какао и други топли напитки. Захар, сол, черен пипер, сухи билки и подправки се съхраняват в глинени съдове и буркани. В големи керамични форми се пекат месо, птици, зеленчуци и риба, пекат се и ароматни домашни мъфини.

Предимства

Закупуването на керамична форма е изгодна инвестиция. При внимателно боравене съдовете ще издържат повече от една година, ще станат надежден помощник в кулинарни експерименти и ще улеснят ежедневната рутина в кухнята. Има много предимства, нека се спрем на най-важните.

1. Безопасен състав. Всяка керамична купа се основава на обикновена глина и минерални добавки от неорганичен произход. Те укрепват тялото, спомагат за поддържане на формата, издържат без загуба на термични натоварвания.

2. За всякакви продукти. Материалът е подходящ за цялата гама съставки. Приготвя месо, птици, риба, зеленчуци, гъби, зърнени храни, сладки и богати сладкиши. Подходяща е за студени и топли напитки.

3. Не предизвиква алергии. Съставът на естествената керамика не съдържа токсични вещества, тежки метали, респираторни и хранителни алергени. Дори деликатната детска храна се приготвя в глинени съдове.

4. Безупречна естетика. Керамичната форма е модерен продукт. Пропорциите са ясно съобразени, ръбовете са обработени, гънките са с единична дебелина, а външната и вътрешната повърхност са обработени със защитна глазура.

5. Равномерно нагряване. Резервоарът има еднаква дебелина на дъното и страничните стени. Във всички точки тялото се загрява едновременно. Ястието вътре не гори, но придобива румена или хрупкава коричка.

6. Химическа инертност. Керамиката не реагира със съдържанието дори при силно нагряване. Покрит с глазура не поема миризми и цветове. В състава на съдовете няма елементи, реагиращи на киселинна или алкална среда.

Back to list

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *