Идеи

Как да изберем ваза за букет цветя

стъклени вази | be4home.com

Точно както един стил на облекло не подхожда на всички хора, една и съща ваза не подхожда на всички цветя. Полимерни, метални, керамични, порцеланови, стъклени вази за букети са в състояние не само да подчертаят красотата на цветята, но и да направят интериора по-интересен. За да изберете правилната ваза, трябва да вземете предвид не само разнообразието от цветя, тяхната височина или цвят, но и мястото в стаята, където ще стои вазата, колко хармонично се вписва в дизайна, доколко формата й отговаря на общата концепция.

Какви са видовете вази за цветя?

Вазите могат да бъдат разделени на няколко основни типа според следните параметри:

– материалът, от който е изработена вазата – стъкло, кристал, полимер, керамика, порцелан, метал;

– цвят – едноцветна ваза, многоцветна, прозрачна;

– форма – кръгла, конусовидна, цилиндрична, квадратна, правоъгълна, овална, асиметрична, под формата на амфора, купа или стъкло;

– назначение – за цветя, декоративни; височина – висока, ниска, средна;

– тип – настолен, под.

В зависимост от вида на букета (от различни цветя се събира или е едно голямо цвете, или шепа от един вид цветя) можете да изберете подходяща ваза за него. В повечето случаи височината на вазата трябва да бъде 40-50% от височината на цветята.

Керамичните вази с необичайни форми заслужават специално внимание.

Те съчетават естетика и функционалност. И така, ваза под формата на лимон, ягода или чесън не само ще оживи интериора на кухнята или трапезарията, но и ще ви даде възможност да се докажете като дизайнер на цветя, като всеки път ви позволява да измислите цветни аранжировки за него. Често формата на вазата може да показва познатите цветя от другата страна. За кръгла ваза можете да изберете не само кръгъл класически букет, но и 3-5 цветя с единична пъпка и да ги поставите диагонално напречно на вазата. Ще изглежда свежо и ефирно. Освен това, ако вместо класическа саксия изберете прозрачна стъклена ваза за орхидея, можете да получите по-изискан интериор.

Други вази

Има и вази, създадени за украса без цветя. Тяхната функция е чисто декоративна. Такива вази като предмети на изкуството изискват внимателно боравене.

За кои букети е подходяща настолна ваза?

Висок ефектен амарилис ще изглежда страхотно във ваза с цилиндър, а миниатюрна амфорна ваза е идеална за ароматни момини сълзи. Пролетен букет от лалета или зюмбюли ще се почувства добре в конусна ваза или чаша, издигаща се над нея с буйна ароматна шапка.

Какво да поставите в подова ваза?

По-големите вази обикновено се поставят в просторни стаи. Но дори и в малка стая тясна висока ваза с няколко клона зеленина ще изглежда хармонично, визуално увеличавайки площта си. Големите вази се поставят най-добре по стената, а не в средата на стаята. Идеалното място е просторен ъгъл. В този случай няма да има усещане за прекомерно натрупване на предмети, както и по-малък риск от случайно закачане и повреждане. Подовите вази добре подчертават цялостния стил на пространството и в същото време запълват възможна празнота. Подовите вази, подобно на настолните вази, са направени от различни материали. Към пода може да се припише ваза с височина от 50 см. Освен това тяхната отличителна черта е дебело или широко дъно. Това прави вазата стабилна. Подовата ваза е подходяща както за цветя на високи стъбла, така и за декоративни клонки. Например, високи клони от върба, магнолия, евкалипт ще изглеждат добре във ваза с висок цилиндър. Подова полимерна или метална ваза под формата на амфора или купа е идеална за създаване на обемни обемни композиции от изкуствени цветя и клони. Препоръчваме да изберете вази с различни размери и форми, от различни материали за интериора, за да можете да си играете с тях, като ги групирате и подреждате по различни начини, като всеки път променяте пространството с тяхна помощ. И винаги можете да закупите необичайни или класически вази и да преобразите дома, кабинета или офиса си в онлайн магазин BE4HOME.COM. Изпълнете живота си и живота на любимите хора с красота и подарете нещо ценно с нас! Телефон: 0899 844848

Back to list

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.